Recept van de maand
Iedere maand presenteert 'Als het over koken gaat' een van haar recepten. De ene keer is dat een recept voor een
koude soep, de andere keer voor de bereiding van kalfssukade... Of een origineel belegd Ciabattabroodje. Altijd
oorspronkelijk en verrassend. Recepten waarmee u uzelf en uw gasten aan tafel zonder twijfel een plezier doet.
Kijk daarom met regelmaat op de site!
Recept van de maand
Risotto van tarwe met citrusdressing en knoflookgarnalen
Ingrediënten
- 250 gram tarwe
- 32 garnalen gepeld
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 2 sjalotjes, fijn gesneden
- twee koffielepels honing
- rasp van 1 sinaasappel
- rasp van 1 citroen
- 2 dl sinaasappelsap
- zout en peper
- 2 lenteui, in ringetjes gesneden
- bosje munt, in reepjes gesneden
- 1,5 dl olijfolie
Bereiding
- Kook de tarwe volgens de beschrijving op de verpakking. Fruit de sjalotjes in wat olijfolie bruin, voeg de
honing toe en laat carameliseren. Voeg de rasp toe van de citroen en de sinaasappel en vervolgens het sinaasappelsap.
Laat inkoken en roer er tot slot de olijfolie doorheen. Meng de dressing door de tarwe.
- Bak de garnalen met de knoflook in wat olijfolie tot ze roze zijn.
- Zet per persoon een garneerring van ongeveer 8-10 cm op een bord, druk er een laagje risotto in en leg er 6
garnalen bovenop. Nappeer wat olijfolie rondom de risotto en strooi er de reepjes munt omheen. Garneer met 2
garnalen en ringetjes lenteui.