26 september 2011

Risotto: tarwe in plaats van rijst!

Le Coupe Vert

Vorige week in Knokke verrukkelijk gegeten bij Le Coup Vert van Souvereyns. Vroeger kon je ’s avonds enkel het menu bestellen dat de gastheer-kok serveerde. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om al la carte te eten. Nou, een heel klein a la cartje, moet ik zeggen. Met de keuze uit vier hoofdgerechten vooraf gegaan door eenzelfde aantal voorgerechten. Maar allemaal even goed!

Verrassend dit keer was de tarwerisotto met citrusdressing en zeevruchten. Geen rijst dus,  maar granen, en het werd koud gegeten! Natuurlijk ben ik zelf direct  aan de slag gegaan met tarwe. Bij de risotto van rijst voeg je telkens een soeplepel vocht toe totdat de rijstkorrels bity en gaar zijn. De tarwe kook je simpel volgens de verpakking en bereid je verder met een heerlijke dressing en ingrediënten die je kiest. Zoals ik deed met zeevruchten. En het kan natuurlijk ook warm worden gegeten!